Değişiyorum


Bugün oturdum uzun uzun düşündüm ve (yazar burada hayatının her anının oturup düşünmekle geçmesinden şikayetçi) bir karar aldım.Değişiyorum! On yedi yaşına gelmiş genç bi kız oldum resmen ve ben hala insan içinde hanım hanımcık davranmayı öğrenemedim.
En yakın arkadaşımla yan yana geldiğimizde -ki bu tabi ki Kıvırcık- danalar gibi gülüyoruz eğleniyoruz, istediğimiz gibi davranıyoruz tamam ama çok da samimi olmadığım insanların yanında böyle yapmamalıyım. Bu beni olduğum gibi kabul edin olayının da dışında bi şey. Aslında kendim gibi değilim ama gülmeye başlayınca da önünü alamıyoruz mesela. Ya da hiç gülesim gelmiyosa saatlerce somurtabiliyorum ve bu çok ayıp.
Örneğin; geçenlerde eve misafir gelmesini istemiyodum. Tabi ki babam beni zerre kadar takmayarak misafirleri kabul etti ve yanlarına çıkıp hoşgeldiniz bile demedim. Çünkü biliyorum çıksaydım da "bu ne surat beş karış Yeşil, ne ayıp yaptığın Yeşil, onlar bizim misafirlerimiz Yeşil.." gibi gıcık sitemlerle karşı karşıya kalıcaktım ve sinir sistemim alt üst olucaktı.
Sonra sevmediğim insanlarla da iletişim kuruyorum mesela ama aslında bunu istemiyorum. Kendi kendime çok kızıyorum birine bu sefer tüm kırgınlığımı belli edicem içime atmıycam diyorum ama karşılaşınca eriyip gidiyorum. Sonra içimde büyüyüp gidiyo o patlayınca hem karşımdaki daha çok kırılıyo hem de ben o insanla bütün ilişkimi kesiyorum. Halbuki ne hissettiğimi, hissettiğim zaman söylesem hiçbi sorun çıkmıycak.
Neysee işte böyle olunca ben de bunları yapmamaya karar verdim. Düşündüm ki benim moralim bozuksa sinirliysem üzgünsem bu yanımdaki insanların suçu değil. Eve gelen misafirin de değil ve kimse benim beş karış suratımı çekmek zorunda da değil. Hem ben duygularımın suratımdan okunmasından nefret ediyorum. Bana ne arkadaş ben izin vermeden kimse beni iyi tanıyamaz! Anca ben kendimi tanıtırım. Her zaman gülümseyebilmeyi öğreniyorum artık ben :)) Kızdıysam kırıldıysam ya da herhangi bi düşüncemi dile getiriceksem bunu daha düzgün ve kibar bi dille yapıcam. Hem ne demiş; kim olduğumuza karar verecek olan bizden başkası değildir. UYDURMASYON ÖZDEYİŞLER VOL:1.
Gülücükle kalın!

4 yorum:

  1. "Halbuki ne hissettiğimi, hissettiğim zaman söylesem hiçbi sorun çıkmıycak." işte olay burda bitiyo kankoş, ah kankoş ah! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir gün bütün olaylar on beş dakikalığına bitecek! UÖ vol:2

      Sil
    2. ay o muhabbet çok iyiydi ya sdfbsdhjbaksb

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil