Eşsiz bir günden arda kalanlar


Saat: 13.30. Atıl ın mesajıyla hazırlanmaya başladı Yeşil. Giyindi süslendi, sırt çantasını yüklendi çıktı. Tabi Atıl her zamanki gibi olayları açık ve net bi şekilde anlatamadığı -heyecan yapar da çok- için saçma sapan kitaplar aldı yanına. Hilal i -kardeşim olan değil- yarım saat kadar beklettiler. Belki de daha fazla. Ama sonra her şey çok daha güzel olacaktı. Evet, galiba gün daha yeni başlıyordu onlar için.
Tarçın kafeye gidip çöktüler. Geç kalma ihtimali olan arkadaşları bile çoktan oturmuş onları bekliyordu. Hemen işe koyulalım dediler ve boşaldı çantalar. İçecekler söylendi, kağıt kalemler çıkarıldı ve harıl harıl başlandı karıştırılmaya kitaplar. Edip Cansever mi dersin, Özdemir Asaf mı, Nazım Hikmet, Cemal Süreya, HER YER GÖKYÜZÜ, Aytuğ Akdoğan ve daha neleri...
Renkli kağıtlara en kötü el yazıları ve en güzel duygularıyla şiirlerini karalarken geride kalanların pek de bi anlamı kalmamıştı, çünkü Yeşil uzun zamandır bu şehirde, başka insanlarla güzel şeyler paylaşabileceğini düşünmüyordu. Grup olmayı özlemişti sanırsa, tanımadığı insanlarla tanışmayı, onları bakışlarından ve mimiklerinden çözmeyi denemeyi ve yıllardır tanışıyolarmış gibi yakın hissedebilmeyi.
Tabii ki yaptıkları şey şiirler kopyalayıp kağıtlara aksetmekten çok daha başkaydı. Muhabbet ettiler, kahkahalar yükseldi masadan, insanlara şiirleri sevdirebilecek bi şeyler yapmanın gururu vardı o masada. O çay bardağında, meyve sularında, rengarenk kalemlerde. Ve dostluk, dostluk tohumları..
Şehrin kitabevlerinde, sokak aralarında rüzgarla uçuşurken, arabalara yapıştırılmış, direklere sıkıştırılmış, motor kasklarında, bagajda ve hatta evinizin giriş kapısında bir parça şiir bulursanız; bilin ki Yeşil bugün de sizinle :))

5 yorum:

  1. Ne şirin anlatmışsın kankim, fotoğrafı bana attığında gözüme çarpan ilk şey Her Yer Gökyüzü olmuştu :D
    Onun da bu etkinliğe katılması çok manidar değil mi :D

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel... Ters Düz evet 15'inde, yazılar devam edecek yine. Kafa'ya da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Selam yeşil! Bloggerlar aleminde senin de bayılacağını düşündüğümüz süper ve yapılması kolay bir etkinliğimiz var. Açıkçası biraz da yardımına ihtiyacımız var. Eğer bana en kısa sürede puellaignotum@hotmail.com adresinden ulşabilirsen, sana ok daha açıklayıbı bir mesaj göndereceğim. Şimdiden teşekkürler! :)

    YanıtlaSil